Google Search  |  Meridian Systems  |  Meridian Streaming  |  Restaurant  |  WiKi  |  Duncan's Meridian Info  |  Board Rules  |  Restaurant Rules
Topic Options
Rate This Topic
#283230 - 2019-02-28 01:16 No MQA lights on Meridian Prime Amplifier
Registered: 2011-10-12
Posts: 132
NextMac Offline
Hitchhiker
NextMac Offline
Hitchhiker

Registered: 2011-10-12
Posts: 132
Loc: Stockholm, Solna, Sweden
Hi,

I just bought a Meridian Prime Amplifier and can't seem to get the MQA decoding working.

I have tested the following:

To my Macbook Pro (High Sierra) I have connected a USB cable.
When connecting an Explorer2 and playing a track in the Tidal app I get a blue light and it says MASTER.
When switching the USB to the prime and continuing playing (shifting to prime in Tidal) it stills shows MASTER but the Prime don't show any lights while playing back.

Any suggestions?


Current main: 861v8, ID41, HD621, 8000.2, 7200HC.2, 3200, JVC X-30w, Fixed 120" 16:9, Roon, OPPO 103, Sony PS3, Apple-TV 4K,
Other apartment: G95, HD421,
Study: Meridian Prime Amplifier, Sennheiser HD 820
On the go: Audeze iSine20 headphones, Explorer2

Wish: 4K projector
Top
#283233 - 2019-02-28 06:37 Re: No MQA lights on Meridian Prime Amplifier [Re: NextMac]
Registered: 2004-08-07
Posts: 7,704
Ian Offline
President of the Imperial Galactic Government
Ian Offline
President of the Imperial Galactic Government

Registered: 2004-08-07
Posts: 7,704
Loc: Surrey, England, UK
Is this Tidal or Roon - how does it relate to your other similar question which implies that explorer is working with Tidal but not Roon - I've already replied to that one. Bit confused with what kit is working with what.

Presumably you have done basic checks such as both devices being setup the same?



Meridian owner since 1992
DSP5000 96/24, MC200, roon (ROCK 8Gi5 Nuc), Prime & PSU, Focal Elear, Explorer 1 & 2, F80, 200/203 and various Sonos.
Top
#283304 - 2019-03-02 09:00 Re: No MQA lights on Meridian Prime Amplifier [Re: NextMac]
Registered: 2016-11-27
Posts: 202
Struttmaster Offline
Hitchhiker
Struttmaster Offline
Hitchhiker

Registered: 2016-11-27
Posts: 202
Loc: Gold Coast, Queensland, Austra...
Is it second hand? Mine does the same thing.


HT: G68ADV w/LPS, HD621, DSP5000 F&C 24/96, DSP3100, Allo digi
Office: Fanless 7i5 running ROCK, 218, Woo Audio WA2 (w/50yo Tung-Sol tubes), Focal Utopia
Family Room. Grandinote Volta, Ultra rendu w/LPS 1.2, Prime with PSU, Grandinote Shinai
Bedroom: MRendu w/IsoREGEN, 568.2mm, 598, 3100C
BBQ/Party: Raspberry Pi, Explorer 2, F80
Top
#283311 - 2019-03-02 12:58 Re: No MQA lights on Meridian Prime Amplifier [Re: Struttmaster]
Registered: 2004-01-30
Posts: 76
Jlowdo Offline
Mostly harmless
Jlowdo Offline
Mostly harmless

Registered: 2004-01-30
Posts: 76
Loc: West Sussex, England
It is secondhand, it was mine and I never had any problem with Tidal on my Mac, and 'blue light' MQA.

I can't remember exactly how I set it up initially but I know I made a change in the Audio MIDI setup on the Mac and in the Tidal settings there was a sub-menu for the prime with some options, something like 'exclusive' or the like.

Obviously I cannot now replicate this to see what I did, but I recall it did take a little fiddling initially. I have never used Roon.


Setup: not much anymore, really. but things might change
Top
#283425 - 2019-03-06 08:22 Re: No MQA lights on Meridian Prime Amplifier [Re: Jlowdo]
Registered: 2011-10-12
Posts: 132
NextMac Offline
Hitchhiker
NextMac Offline
Hitchhiker

Registered: 2011-10-12
Posts: 132
Loc: Stockholm, Solna, Sweden
Hi All,
I think I had a faulty Mac ... It crashed on me and when installing Roon on an other one the Prime worked perfectly with all the lights.
I bought Sennhieser HD820 and it is a joy to listen to.

Christofer


Current main: 861v8, ID41, HD621, 8000.2, 7200HC.2, 3200, JVC X-30w, Fixed 120" 16:9, Roon, OPPO 103, Sony PS3, Apple-TV 4K,
Other apartment: G95, HD421,
Study: Meridian Prime Amplifier, Sennheiser HD 820
On the go: Audeze iSine20 headphones, Explorer2

Wish: 4K projector
Top

Moderator:  Carl, Duncs, ncpl 
Who's Online
2 registered (Tarik, CJWessing), 63 Guests and 1 Spider online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
APK, Depeche242, KTMsteve, Ozone, Rudiger
4739 Registered Users
Top Posters (30 Days)
3dit0r 75
Ian 62
CMB Integrations - Bruce 47
spinaltap 44
ChrisLayerUK 39
Top Posters
VirusKiller 12483
Fiddler 8667
ncpl 8492
Carl 7874
Ian 7704
Forum Stats
4,739 Registered Members
18 Forums
26,031 Topics
261,731 Posts

Most users ever online: 211 @ 2015-05-05 14:40
Meridian  |  Media Centre  |  Support  |  Firmware Release Notes  |  RSS Systems  |  RSS Streaming  |  RSS Restaurant