Google Search  |  Meridian Systems  |  Meridian Streaming  |  Restaurant  |  WiKi  |  Duncan's Meridian Info  |  Board Rules  |  Restaurant Rules
Page 1 of 3 1 2 3 >
Topic Options
Rate This Topic
#277062 - 2018-06-12 21:39 Pink ”film” on picture, UHD722
Registered: 2012-09-25
Posts: 7
Brandon Offline
Harmless
Brandon Offline
Harmless

Registered: 2012-09-25
Posts: 7
Loc: Gothenburg, Sweden
Hi!

I have had my UHD722 almost two months now. It replaced my HD621. That unit did not display any problems, and I have not changed anything else in my picture/audio chain.

After a couple of days I got a pink ”film” over the picture when starting my Apple TV 4th gen. I switched to my blu-ray port (Oppo-105) and the pink ”film” is still there.

I have rebooted my Apple TV, Oppo, 861v8, UHD722 and my JVC-X7500 and the pink ”film” always there. The only thing that works is if I manually turn off the power on the back of the UHD722 and then turn it back on. This works every time.

I get this problem around once/week.

Does anyone have the same problem? Should I notify Meridian to maybe get a update to fix this?


Meridian 861v8, UHD722, B&W 803D3/HTM1D3, Mcintosh MC452/Classé CA-5300, Transparent Super G5/Ultra MM2, Velodyne DD-12 Plus, JVC-7000, Isotek Aquarius, OPPO-BDP 105
Top
#277063 - 2018-06-12 22:00 Re: Pink ”film” on picture, UHD722 [Re: Brandon]
Registered: 2009-11-10
Posts: 1,391
CMB Integrations - Bruce Offline
Meridian Partner Working on the ultimate question
CMB Integrations - Bruce Offline
Meridian Partner
Working on the ultimate question

Registered: 2009-11-10
Posts: 1,391
Loc: Lexington, South Carolina, USA
There is a firmware update for the UHD722, has yours been updated since you purchased it?


www.cmbintegrations.com

Personal System #1 Theta Digital Cassablanca 4, 218, DSP8000.2SE, DSP7200SEHC, Revel F228be, Revel B112, Monitor Audio Silver 10, ATI 200WX5 Amp, JVC RS15, Shunyata Denali 6000S, Alpha power cables, Black Diamond Zero Edge screen. QNAP TS-251 3TB
Mark Levinson No515 Turntable

Top
#277074 - 2018-06-13 06:22 Re: Pink ”film” on picture, UHD722 [Re: CMB Integrations - Bruce]
Registered: 2000-12-06
Posts: 204
Gparrington Offline
Hitchhiker
Gparrington Offline
Hitchhiker

Registered: 2000-12-06
Posts: 204
Loc: Durham, UK
I have a similar issue using an LG OLED. Completely random and only cleared by hard power cycle of the UHD722. It's still present after the latest firmware update.

Thinking it could be cables I also replaced them with Audioquest HDMI (as recommedned by Meridian) but to no effect. It's very annoying but I'm learning to live with it

Top
#277078 - 2018-06-13 08:01 Re: Pink ”film” on picture, UHD722 [Re: Brandon]
Registered: 2010-08-24
Posts: 602
Rolski Offline
Paranoid android
Rolski Offline
Paranoid android

Registered: 2010-08-24
Posts: 602
Loc: Cologne, DE & Cheltenham, UK.
Haven't seen this yet on my (1 week old) UHD722 & really hope I don't : I used to see this regularly with my HD621 and the only solution was not only a power disconnect but a HDMI cable removal - seemed to be related to the HDCP handshake & it 'upset' all the devices in the chain.
My UHD722 is on the very latest firmware.


Meridian : 861v8 + ID41 + UHD722 + 218 + 251, 2*SE-update DSP8.2K's, SE-update DSP7200HC. Roon + i7 NUC.
TAG McLaren : DVD32R-PSM192, T32R+DAB, 100x5R:10. B&W : 4*SCMS. Logitech : Squeezebox Touches & Duets.
Sim2 HT380 DLP, Panasonic TX-P60ZT60E, SKY HD+, SlingBox HD Pro, Lumagen Radiance Pro, Oppo BDP-103EU.
Top
#277088 - 2018-06-13 11:57 Re: Pink ”film” on picture, UHD722 [Re: Brandon]
Registered: 2010-06-13
Posts: 38
QuantumBob Offline
Harmless
QuantumBob Offline
Harmless

Registered: 2010-06-13
Posts: 38
Loc: Cheshire, UK
Hi,

I had similar problems (and others) with my 722 and Sony 55X8509. Rick of Audio Images advised me to change to a fully compliant 4k/HDR NueTec optical cable (722 to Sony TV) and also ensure my cables from my Oppo 205 and Sky Q devices to 722 were similarly using 4k complaint cables. Things improved somewhat and after further advice from Rick I powered off all devices (TV/Oppos 105 & 203 /Sky Q / 722) and powered on again and since then have had no problems. Not upgraded the firmware yet.

Cheers
Bob


G61RSL, UHD722, 5200s, 5200HC, 3200s, DSW, Sony 55X8509, Sky Q Silver, Oppo 105, Oppo 203
Top
#277093 - 2018-06-13 13:59 Re: Pink ”film” on picture, UHD722 [Re: CMB Integrations - Bruce]
Registered: 2012-09-25
Posts: 7
Brandon Offline
Harmless
Brandon Offline
Harmless

Registered: 2012-09-25
Posts: 7
Loc: Gothenburg, Sweden
Do I do this via Mconfig? I can´t find any files online?


Meridian 861v8, UHD722, B&W 803D3/HTM1D3, Mcintosh MC452/Classé CA-5300, Transparent Super G5/Ultra MM2, Velodyne DD-12 Plus, JVC-7000, Isotek Aquarius, OPPO-BDP 105
Top
#277096 - 2018-06-13 14:36 Re: Pink ”film” on picture, UHD722 [Re: Brandon]
Registered: 2009-11-10
Posts: 1,391
CMB Integrations - Bruce Offline
Meridian Partner Working on the ultimate question
CMB Integrations - Bruce Offline
Meridian Partner
Working on the ultimate question

Registered: 2009-11-10
Posts: 1,391
Loc: Lexington, South Carolina, USA
The files are not available online. You use Winfup to load the firmware.


www.cmbintegrations.com

Personal System #1 Theta Digital Cassablanca 4, 218, DSP8000.2SE, DSP7200SEHC, Revel F228be, Revel B112, Monitor Audio Silver 10, ATI 200WX5 Amp, JVC RS15, Shunyata Denali 6000S, Alpha power cables, Black Diamond Zero Edge screen. QNAP TS-251 3TB
Mark Levinson No515 Turntable

Top
#277415 - 2018-06-21 19:41 Re: Pink ”film” on picture, UHD722 [Re: CMB Integrations - Bruce]
Registered: 2012-09-25
Posts: 7
Brandon Offline
Harmless
Brandon Offline
Harmless

Registered: 2012-09-25
Posts: 7
Loc: Gothenburg, Sweden
So do I need to bring it to a dealer to get it updated!?


Meridian 861v8, UHD722, B&W 803D3/HTM1D3, Mcintosh MC452/Classé CA-5300, Transparent Super G5/Ultra MM2, Velodyne DD-12 Plus, JVC-7000, Isotek Aquarius, OPPO-BDP 105
Top
#277654 - 2018-06-29 14:46 Re: Pink ”film” on picture, UHD722 [Re: Brandon]
Registered: 2014-04-16
Posts: 9
Blickman Offline
Harmless
Blickman Offline
Harmless

Registered: 2014-04-16
Posts: 9
Loc: Seattle, WA, USA
I'm getting this issue about twice a week. I have to reboot my gear Apple TV 4K, G65, Sony A1E, Oppo 203 than everything returns to normal or sometimes I don't have picture on the Apple TV 4K after the reboot I would have to reseat its HDMI connection. I have the latest update and my dealer has reported this to Meridian. I hope Meridian issues a fix to this soon it's pretty annoying to have to constantly reboot. Never had this issue with my HD HD621.


MS600, Roon, Qnap, NUC SSD, Prime Amp, Boulder 865 integrated amp, G65, hd-722, Apple TV 4K, Xbox One X, PS4, Jl Audio fantom 113, Wilson Sophia 3, Transparent Ultra ic/speaker cables, Oppo 203, Sony A1E, Audeze LCD-X, Focal Clear
Top
#277656 - 2018-06-29 15:03 Re: Pink ”film” on picture, UHD722 [Re: Blickman]
Registered: 2001-11-14
Posts: 2,132
Meridialien Offline
Senior Shouting Officer
Meridialien Offline
Senior Shouting Officer

Registered: 2001-11-14
Posts: 2,132
Loc: Ireland
Really getting a bit sick of this over-sensitivity to cabling, power-cycles etc. and whatever happened to 'backwards compatibility'?

I just tried watching the 25th Anniversary Hall of Fame Awards Anniversary on Bluray from an Oppo 103 BD player. After the first 20-30 minutes the picture cuts out (snow) and/or screen turns to green (obvious handshake problem)! I got so pi$$ed off with it I eventually killed the screen and just listened to the audio.

Surely, 1080p playback should just happen regardless of which HDMI cable is used?

~M~


Mostly harmless. Comfortably numb.
Top
#277657 - 2018-06-29 15:34 Re: Pink ”film” on picture, UHD722 [Re: Meridialien]
Registered: 2007-02-06
Posts: 714
Jon Raines Offline
Paranoid android
Jon Raines Offline
Paranoid android

Registered: 2007-02-06
Posts: 714
Loc: Peterborough, UK
I thought we were way past handshake issues... how disappointing.


596, 504, 568.2mm, 562v2, 551, DSP5Ks smileys+3dB, DSP5.5kHC smiley, DSP420's, DSP33s, DSW1500, LG C8 OLED,
Sky Q silver v2 +2x mini’s, 3xKef ceiling speakers, 2xMSR+custom keys, Mac Mini, Modded Edge v1.6, ATV2, vMSR, Amazon FireTV4k,Mc200 1tb,
Ms200.
Top
#277661 - 2018-06-29 17:15 Re: Pink ”film” on picture, UHD722 [Re: Jon Raines]
Registered: 2001-11-14
Posts: 2,132
Meridialien Offline
Senior Shouting Officer
Meridialien Offline
Senior Shouting Officer

Registered: 2001-11-14
Posts: 2,132
Loc: Ireland
Disappointing indeed, I thought the worst was over with Oppo-203 UHD player ... I upgraded the HDMI Video cable (Nuetec) then I remembered that the problem only stopped because I connected the 203 output directly to the TV with Audio going via UHD722 cry

With the Apple TV 4k, it plays fine once it gets going but at launch it triggers an 'Invalid Format' warning from my LG OLED TV and is only cured by a complete reset.

Still hoping for a firmware update miracle.

~M~


Mostly harmless. Comfortably numb.
Top
Page 1 of 3 1 2 3 >

Moderator:  Carl, Duncs, ncpl 
Who's Online
4 registered (ChrisLayerUK, Ratbert, Ian, JCD), 50 Guests and 5 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
GazB, TL101, ThoughtPolice, Sndpnr, PWN
4649 Registered Users
Top Posters (30 Days)
Ratbert 53
3dit0r 39
CMB Integrations - Bruce 38
Martins HiFi 26
spinaltap 23
Top Posters
VirusKiller 12355
Fiddler 8666
ncpl 8455
Carl 7728
Ian 7494
Forum Stats
4,649 Registered Members
17 Forums
24,988 Topics
255,141 Posts

Most users ever online: 211 @ 2015-05-05 14:40
Meridian  |  Media Centre  |  Support  |  Firmware Release Notes  |  RSS Systems  |  RSS Streaming  |  RSS Restaurant