Google Search  |  Meridian Systems  |  Meridian Streaming  |  Restaurant  |  WiKi  |  Duncan's Meridian Info  |  Board Rules  |  Restaurant Rules
Topic Options
Rate This Topic
#261071 - 2017-03-07 13:17 PRIME HEADPHONE AMPLIFIER - Stopped working
Registered: 2009-12-22
Posts: 29
Gary Giles Offline
Harmless
Gary Giles Offline
Harmless

Registered: 2009-12-22
Posts: 29
Loc: London, UK
Hi,

My PRIME HEADPHONE AMPLIFIER has stopped working on my PC. The Meridian USB control panel not seeing that it's connected. Its see's when my EXPLORER² is connected. I have also tried connecting to a different PC. Again it see's my EXPLORER² but not my Headphone amp. On the front the lights that come on are, 4x, power, USB and ASP o.

It seems to me the USB port has died as the analog inputs still work.

PC driver is, 3.34.1

Has anyone had the same experience? If so do I need to send it off for repair or is there a reset I can do.

If I do need to send it for repair, can someone recommend someone to repair it for me.

Regards
Gary Giles


Prime Headphone Amplifier and Explorer². London, UK
Top
#261074 - 2017-03-07 13:40 Re: PRIME HEADPHONE AMPLIFIER - Stopped working [Re: Gary Giles]
Registered: 2011-02-02
Posts: 2,236
Hector Offline
Senior Shouting Officer
Hector Offline
Senior Shouting Officer

Registered: 2011-02-02
Posts: 2,236
Loc: Midlands, UK
As the Prime is a current Meridian product, it should go back to base.

Have you registered it with Meridian? If so, it should be under warranty.

If you purchased from a Meridian dealer take it back to them and get them to sort it out.

Hector


AV: Thorens TD160B, SME, ShureV15MK2, 500, 598, 861v4, DSP7200.1LR, DSP3300HC Samsung UE55, SkyHD.
DINING: MS600, AC200, DSP5200SLLR.
STUDY 504, SB Touch, 2x MD600, C15, 808.6, 5200SE, Mac & PC, Explorer v1, Prime+PS Grado GS1000i
HORIZONTAL: M80, MS200, Red Rose Spirit + Sonus Faber Toys
A capella to Zydeco
Top
#261075 - 2017-03-07 13:55 Re: PRIME HEADPHONE AMPLIFIER - Stopped working [Re: Hector]
Registered: 2009-12-22
Posts: 29
Gary Giles Offline
Harmless
Gary Giles Offline
Harmless

Registered: 2009-12-22
Posts: 29
Loc: London, UK
thanks

I have contacted them, awaiting a reply.

Regards

Gary


Prime Headphone Amplifier and Explorer². London, UK
Top
#261076 - 2017-03-07 13:57 Re: PRIME HEADPHONE AMPLIFIER - Stopped working [Re: Gary Giles]
Registered: 2010-12-09
Posts: 3,411
Ratbert Offline
Ravenous Bugblatter Beast of Traal
Ratbert Offline
Ravenous Bugblatter Beast of Traal

Registered: 2010-12-09
Posts: 3,411
Loc: Europe
Have you tried a new USB cable, also try removing and reinstalling the driver, not saying that is the issue but has to be worth trying?

Russ


Always learn from the mistakes of others. You can never live long enough to make them all yourself.
Top
#261077 - 2017-03-07 14:07 Re: PRIME HEADPHONE AMPLIFIER - Stopped working [Re: Ratbert]
Registered: 2009-12-22
Posts: 29
Gary Giles Offline
Harmless
Gary Giles Offline
Harmless

Registered: 2009-12-22
Posts: 29
Loc: London, UK
Hi

Yes tried this thanks, also tried it on a different PC. Its see's my Meridian Explorer 2, just fine but not the Prime Headphone Amp.

Thanks.

G.


Prime Headphone Amplifier and Explorer². London, UK
Top
#261078 - 2017-03-07 14:21 Re: PRIME HEADPHONE AMPLIFIER - Stopped working [Re: Gary Giles]
Registered: 2010-12-09
Posts: 3,411
Ratbert Offline
Ravenous Bugblatter Beast of Traal
Ratbert Offline
Ravenous Bugblatter Beast of Traal

Registered: 2010-12-09
Posts: 3,411
Loc: Europe
Ok, thanks for the update, good luck with the repair.

Russ


Always learn from the mistakes of others. You can never live long enough to make them all yourself.
Top
#261079 - 2017-03-07 14:41 Re: PRIME HEADPHONE AMPLIFIER - Stopped working [Re: Gary Giles]
Registered: 2011-02-02
Posts: 2,236
Hector Offline
Senior Shouting Officer
Hector Offline
Senior Shouting Officer

Registered: 2011-02-02
Posts: 2,236
Loc: Midlands, UK
Hi Gary
I do not see the Prime in your Kit List. Am I correct to assume you do not have the Prime Power Supply.
Hector


AV: Thorens TD160B, SME, ShureV15MK2, 500, 598, 861v4, DSP7200.1LR, DSP3300HC Samsung UE55, SkyHD.
DINING: MS600, AC200, DSP5200SLLR.
STUDY 504, SB Touch, 2x MD600, C15, 808.6, 5200SE, Mac & PC, Explorer v1, Prime+PS Grado GS1000i
HORIZONTAL: M80, MS200, Red Rose Spirit + Sonus Faber Toys
A capella to Zydeco
Top
#261080 - 2017-03-07 14:51 Re: PRIME HEADPHONE AMPLIFIER - Stopped working [Re: Hector]
Registered: 2009-12-22
Posts: 29
Gary Giles Offline
Harmless
Gary Giles Offline
Harmless

Registered: 2009-12-22
Posts: 29
Loc: London, UK
Hi

No I don't, do you think this could be the issue. The analogue inputs work fine.

Regards

G.


Prime Headphone Amplifier and Explorer². London, UK
Top
#261082 - 2017-03-07 14:55 Re: PRIME HEADPHONE AMPLIFIER - Stopped working [Re: Gary Giles]
Registered: 2010-12-09
Posts: 3,411
Ratbert Offline
Ravenous Bugblatter Beast of Traal
Ratbert Offline
Ravenous Bugblatter Beast of Traal

Registered: 2010-12-09
Posts: 3,411
Loc: Europe
The prime power supply is a seperate product that is optional.

Russ


Always learn from the mistakes of others. You can never live long enough to make them all yourself.
Top
#261160 - 2017-03-08 18:21 Re: PRIME HEADPHONE AMPLIFIER - Stopped working [Re: Gary Giles]
Registered: 2002-09-29
Posts: 214
RGraham Offline
Hitchhiker
RGraham Offline
Hitchhiker

Registered: 2002-09-29
Posts: 214
Loc: London, UK
I would take a look at Device Manager, as on my PC, the digital signature of the drive was causing problems after I reinstalled Windows 10. I suspect this may be the source of the problem, and there is a workaround.

Richard


Zone 1: 861v8+ID41, 818V3, HD621, DSP7200SE, DSP5200SE
Zone 2: 818v3, DSP7000, Cavalli Liquid Gold, Hifiman HE-6
Zone 3: 818v3, Roon ROCK/NUCi7, Densen B-330, Monitor Audio PL 200
Top
#261162 - 2017-03-08 18:33 Re: PRIME HEADPHONE AMPLIFIER - Stopped working [Re: RGraham]
Registered: 2009-12-22
Posts: 29
Gary Giles Offline
Harmless
Gary Giles Offline
Harmless

Registered: 2009-12-22
Posts: 29
Loc: London, UK
Just had alook in device manager, its not showing in there either. Not even as none loaded device. As soon as I plug in Explorer 2 in, it shows up on my device manager.

Thoughts?

Regards

G.


Prime Headphone Amplifier and Explorer². London, UK
Top
#261169 - 2017-03-08 19:40 Re: PRIME HEADPHONE AMPLIFIER - Stopped working [Re: Gary Giles]
Registered: 2002-09-29
Posts: 214
RGraham Offline
Hitchhiker
RGraham Offline
Hitchhiker

Registered: 2002-09-29
Posts: 214
Loc: London, UK
Worth trying this advice I was given:

'Click restart when holding SHIFT key. Then select troubleshoot, then advanced options, restart and choose 7. Something about not needing certification for drivers.'

Hope that is the right sequence.

Richard


Zone 1: 861v8+ID41, 818V3, HD621, DSP7200SE, DSP5200SE
Zone 2: 818v3, DSP7000, Cavalli Liquid Gold, Hifiman HE-6
Zone 3: 818v3, Roon ROCK/NUCi7, Densen B-330, Monitor Audio PL 200
Top

Moderator:  Carl, Duncs, ncpl 
Who's Online
2 registered (Carlton9000, Kent in Welly), 34 Guests and 6 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
YBA_US, Tybot, COTJ, Hualon, ChalkyFingers
4636 Registered Users
Top Posters (30 Days)
3dit0r 100
Ratbert 73
CMB Integrations - Bruce 59
Tarik 38
Jazzmaniac1954 29
Top Posters
VirusKiller 12325
Fiddler 8659
ncpl 8441
Carl 7702
Ian 7458
Forum Stats
4,636 Registered Members
17 Forums
24,910 Topics
254,497 Posts

Most users ever online: 211 @ 2015-05-05 14:40
Meridian  |  Media Centre  |  Support  |  Firmware Release Notes  |  RSS Systems  |  RSS Streaming  |  RSS Restaurant