Google Search  |  Meridian Systems  |  Meridian Streaming  |  Restaurant  |  WiKi  |  Duncan's Meridian Info  |  Board Rules  |  Restaurant Rules
Page 2 of 4 < 1 2 3 4 >
Topic Options
Rate This Topic
#254430 - 2016-10-17 18:56 Re: TwinStore problem [Re: DonRon]
Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Huw Offline
Paranoid android
Huw Offline
Paranoid android

Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Loc: Farnham Surrey, UK
Yes I noticed this odd cable routing - will double check for damage.
Any tinkering in the area of the plug causes the unit to shut down
Regards
Huw


Room1 MS600, G61RSL, HD621, 7K, 5KHC (96/24), 5K (96/24), SW1600, Panasonic plasma, Sony BRD PS3, Humax, M7 Dutch decoder.
Room2 C15, AC200 MS200, 5K2SE, iDock.
Room3 562v, 565, 504, 5Ks & 5KHC 18 bit, MS200, TwinStore, Explorer1, Arcam Solo, Systemdek I920, Ortofon M520. QNAP
Room4 Panasonic 4K LED, Canton DM75 .
Room5 F80, iDock, Explorer 2
Top
#254432 - 2016-10-17 19:19 Re: TwinStore problem [Re: Huw]
Registered: 2010-12-09
Posts: 3,469
Ratbert Offline
Ravenous Bugblatter Beast of Traal
Ratbert Offline
Ravenous Bugblatter Beast of Traal

Registered: 2010-12-09
Posts: 3,469
Loc: Europe
Huw

That sounds like the plug charring I referred to, the drives will not format if you remove them and refit them.

Russ


Always learn from the mistakes of others. You can never live long enough to make them all yourself.
Top
#254436 - 2016-10-17 19:51 Re: TwinStore problem [Re: Ratbert]
Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Huw Offline
Paranoid android
Huw Offline
Paranoid android

Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Loc: Farnham Surrey, UK
Thanks - any ideas about the lack of networking functionality
Thanks regards
Huw


Room1 MS600, G61RSL, HD621, 7K, 5KHC (96/24), 5K (96/24), SW1600, Panasonic plasma, Sony BRD PS3, Humax, M7 Dutch decoder.
Room2 C15, AC200 MS200, 5K2SE, iDock.
Room3 562v, 565, 504, 5Ks & 5KHC 18 bit, MS200, TwinStore, Explorer1, Arcam Solo, Systemdek I920, Ortofon M520. QNAP
Room4 Panasonic 4K LED, Canton DM75 .
Room5 F80, iDock, Explorer 2
Top
#254453 - 2016-10-18 09:03 Re: TwinStore problem [Re: Huw]
Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Huw Offline
Paranoid android
Huw Offline
Paranoid android

Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Loc: Farnham Surrey, UK
I notice underneath the internal RJ45 port module mounted on the motherboard (this socket appears to be dead by the way) there are also two USB ports.

Does anybody know if these are useful to interrogate the motherboard - if so how please?

Thanks
Regards Huw


Room1 MS600, G61RSL, HD621, 7K, 5KHC (96/24), 5K (96/24), SW1600, Panasonic plasma, Sony BRD PS3, Humax, M7 Dutch decoder.
Room2 C15, AC200 MS200, 5K2SE, iDock.
Room3 562v, 565, 504, 5Ks & 5KHC 18 bit, MS200, TwinStore, Explorer1, Arcam Solo, Systemdek I920, Ortofon M520. QNAP
Room4 Panasonic 4K LED, Canton DM75 .
Room5 F80, iDock, Explorer 2
Top
#254454 - 2016-10-18 09:32 Re: TwinStore problem [Re: Huw]
Registered: 2006-11-08
Posts: 4,000
dpstjp Offline
Vogon Civil Servant
dpstjp Offline
Vogon Civil Servant

Registered: 2006-11-08
Posts: 4,000
Loc: London, England
Huw,

I have a spare TwinStore boxed in my cellar at present. I could drop it in to your Cowes office over the next week or so if it would help in the meantime.

D


Sooloos, Roon, G series (with LPS upgrade), 800 series (with LPS upgrade), HD621, AC200, Prime and PS, DSPs old and new.

Purdeys, Moke, Leica, 'Blad. Only the best.
Top
#254458 - 2016-10-18 12:05 Re: TwinStore problem [Re: dpstjp]
Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Huw Offline
Paranoid android
Huw Offline
Paranoid android

Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Loc: Farnham Surrey, UK
Very kind you - I will get back by pm.
Regards Huw

PS we have moved offices by the way - we are in new offices and factory in West Cowes


Room1 MS600, G61RSL, HD621, 7K, 5KHC (96/24), 5K (96/24), SW1600, Panasonic plasma, Sony BRD PS3, Humax, M7 Dutch decoder.
Room2 C15, AC200 MS200, 5K2SE, iDock.
Room3 562v, 565, 504, 5Ks & 5KHC 18 bit, MS200, TwinStore, Explorer1, Arcam Solo, Systemdek I920, Ortofon M520. QNAP
Room4 Panasonic 4K LED, Canton DM75 .
Room5 F80, iDock, Explorer 2
Top
#254515 - 2016-10-19 15:51 Re: TwinStore problem [Re: Huw]
Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Huw Offline
Paranoid android
Huw Offline
Paranoid android

Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Loc: Farnham Surrey, UK
I have tinkered about with the TwinStore and all seems now to be working with all indicator lamps on when they should be, BUT there is definitely no communication, not even from the internal RJ45 port which is attached to the motherboard.

I tried a few tricks to jerk it into action but to no avail. Does not look promising.

Any more last suggestions please?

I have not been able to raise Chris at the Workshop nor am even sure he can handle this.

Thanks
Regards
Huw


Room1 MS600, G61RSL, HD621, 7K, 5KHC (96/24), 5K (96/24), SW1600, Panasonic plasma, Sony BRD PS3, Humax, M7 Dutch decoder.
Room2 C15, AC200 MS200, 5K2SE, iDock.
Room3 562v, 565, 504, 5Ks & 5KHC 18 bit, MS200, TwinStore, Explorer1, Arcam Solo, Systemdek I920, Ortofon M520. QNAP
Room4 Panasonic 4K LED, Canton DM75 .
Room5 F80, iDock, Explorer 2
Top
#254524 - 2016-10-19 21:26 Re: TwinStore problem [Re: Huw]
Registered: 2005-05-21
Posts: 330
DonRon Offline
Hitchhiker
DonRon Offline
Hitchhiker

Registered: 2005-05-21
Posts: 330
Loc: Tilburg, Netherlands
Do you hear the startup beeps?

Top
#254528 - 2016-10-20 09:12 Re: TwinStore problem [Re: DonRon]
Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Huw Offline
Paranoid android
Huw Offline
Paranoid android

Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Loc: Farnham Surrey, UK
No start up beeps , it is very quiet , the drives are running but almost silent , to be honest quieter than I recall when it was running well.

Both drive indicator lights are on but very dim- again I recall they were brighter in the past, but it might be my imagination.

The main white indicator on front panel is on and there is a red indicator on the mother board , just under the fan. That one comes on when the unit is connected to power but not switched on.

As mentioned there seems to be no Ethernet output. I made a direct connection to the RJ45 on motherboard, but nothing. Clearly the rest of my network including the C15 does not see the TwinStore and its fixed IP does not ping.

Is the lack of beeps an indicator of another problem.

Many Thanks
Huw


Room1 MS600, G61RSL, HD621, 7K, 5KHC (96/24), 5K (96/24), SW1600, Panasonic plasma, Sony BRD PS3, Humax, M7 Dutch decoder.
Room2 C15, AC200 MS200, 5K2SE, iDock.
Room3 562v, 565, 504, 5Ks & 5KHC 18 bit, MS200, TwinStore, Explorer1, Arcam Solo, Systemdek I920, Ortofon M520. QNAP
Room4 Panasonic 4K LED, Canton DM75 .
Room5 F80, iDock, Explorer 2
Top
#254531 - 2016-10-20 10:01 Re: TwinStore problem [Re: Huw]
Registered: 2004-08-07
Posts: 7,493
Ian Offline
President of the Imperial Galactic Government
Ian Offline
President of the Imperial Galactic Government

Registered: 2004-08-07
Posts: 7,493
Loc: Surrey, England, UK
I'm not au fair with the TwinStore, but is there a VGA output on the motherboard? On MC200 there is but only available inside case? Likewise with USB and keyboard. If so, may be worth connecting a display up and seeing if it runs POST.

Maybe something as simple as BIOS expecting a key press as a result of BIOS settings change.


Meridian owner since 1992
DSP5000 96/24, MC200, Prime & PSU, Focal Elear, Explorer 1 & 2, F80, 200/203 and various Sonos.
Top
#254533 - 2016-10-20 11:15 Re: TwinStore problem [Re: Ian]
Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Huw Offline
Paranoid android
Huw Offline
Paranoid android

Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Loc: Farnham Surrey, UK
Ian, in the module fixed to the motherboard that houses the internal RJ45 socket there are also two USB ports.


I have a Mac style USB/RJ45 interconnect but not sure if such an interconnect helps

PS I think one can buy a USB /VGA interconnect maybe I should get one

Thoughts?
Thanks
Regards
Huw


Room1 MS600, G61RSL, HD621, 7K, 5KHC (96/24), 5K (96/24), SW1600, Panasonic plasma, Sony BRD PS3, Humax, M7 Dutch decoder.
Room2 C15, AC200 MS200, 5K2SE, iDock.
Room3 562v, 565, 504, 5Ks & 5KHC 18 bit, MS200, TwinStore, Explorer1, Arcam Solo, Systemdek I920, Ortofon M520. QNAP
Room4 Panasonic 4K LED, Canton DM75 .
Room5 F80, iDock, Explorer 2
Edited by Huw; 2016-10-20 11:36.
Top
#254534 - 2016-10-20 11:47 Re: TwinStore problem [Re: Ian]
Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Huw Offline
Paranoid android
Huw Offline
Paranoid android

Registered: 2012-09-16
Posts: 496
Loc: Farnham Surrey, UK
Ian, I just bought a cheapo USB to VGA adaptor on Amazon so maybe I will be able to make a connection as you suggested
It should be here tomorrow.
Regards Huw


Room1 MS600, G61RSL, HD621, 7K, 5KHC (96/24), 5K (96/24), SW1600, Panasonic plasma, Sony BRD PS3, Humax, M7 Dutch decoder.
Room2 C15, AC200 MS200, 5K2SE, iDock.
Room3 562v, 565, 504, 5Ks & 5KHC 18 bit, MS200, TwinStore, Explorer1, Arcam Solo, Systemdek I920, Ortofon M520. QNAP
Room4 Panasonic 4K LED, Canton DM75 .
Room5 F80, iDock, Explorer 2
Top
Page 2 of 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Carl, Duncs, ncpl 
Who's Online
2 registered (Akimo, 3dit0r), 42 Guests and 5 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
GazB, TL101, ThoughtPolice, Sndpnr, PWN
4649 Registered Users
Top Posters (30 Days)
Ratbert 67
CMB Integrations - Bruce 46
3dit0r 43
Ian 27
spinaltap 27
Top Posters
VirusKiller 12354
Fiddler 8666
ncpl 8455
Carl 7722
Ian 7493
Forum Stats
4,649 Registered Members
17 Forums
24,978 Topics
255,082 Posts

Most users ever online: 211 @ 2015-05-05 14:40
Meridian  |  Media Centre  |  Support  |  Firmware Release Notes  |  RSS Systems  |  RSS Streaming  |  RSS Restaurant