Google Search  |  Meridian Systems  |  Meridian Streaming  |  Restaurant  |  WiKi  |  Duncan's Meridian Info  |  Board Rules  |  Restaurant Rules
Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
Rate This Topic
#271177 - 2017-12-29 10:32 218 not found of network
Registered: 2016-11-27
Posts: 130
Struttmaster Offline
Hitchhiker
Struttmaster Offline
Hitchhiker

Registered: 2016-11-27
Posts: 130
Loc: Gold Coast, Queensland, Austra...
Hi,

I am adding a 218 between my G68 and analogue speakers. I could not find a 218 in the config program so I called it a digital speaker to use its DAC instead of the G68’s.

I have a DIN to SpeakerLink for comms and it seems to work ok.
I am getting the signal from the 218 to the analogue speakers when watching movies or listening to CD’s.

Problem is when I try to access IP control. It finds the 218 and it’s details but will not access the control panel. Keeps coming up with check network connection. Network is fine and I have tried accessing it using different devices.

The 218 IP control was working when I first got the unit. Any help appreciated.
Happy holidays everyone and all the best for 2018.

Cheers,
Andrew


HT: G68ADV, HD621, 5000C, Marantz BD, 218, REL SW, analogue fronts & rears
Office: MS200, Director, Woo Audio WA2, Beyerdynamic T1's
Family Room: MS 200, 568.2mm, 598, 3100's, REL SW
Upstairs: SBT explorer2
BBQ/Party: Raspberry Pi, F80
Intel NUC with roon
Top
#271181 - 2017-12-29 11:20 Re: 218 not found of network [Re: Struttmaster]
Registered: 2010-12-09
Posts: 3,166
Ratbert Offline
Hooloovoo
Ratbert Offline
Hooloovoo

Registered: 2010-12-09
Posts: 3,166
Loc: Europe
I assume you have the latest version of the config program?


.
Top
#271183 - 2017-12-29 13:49 Re: 218 not found of network [Re: Struttmaster]
Registered: 2000-11-01
Posts: 2,554
RobertW Offline
Robert.W Great Green Arkleseizure
RobertW Offline
Robert.W
Great Green Arkleseizure

Registered: 2000-11-01
Posts: 2,554
Loc: Austria, Europe
Hello Andrew,

Find out the IP address of the 218 with your IP searcher and then make it permanent.
From the Apple or other store ... install the "IP control" app.

So you can read the manual, change parameters and use it as a remote control with your tablet/phone.
In Mconfig just take a Sooloos source, there is no 218 afik yet.

Robert


861v6+ID40/800v3/3x8k.2/3x5k5s smile /2x5kC/ 218/Explorer/TT-ELP/Trinnov Amethyst
__HB-strip, Ayon/HB/Shunyata/Dream State Audio/Miltzow -- power cables,
__Ayon/Jungson/Miltzow --analog, Miltzow-- digital,
__WMA/Finalizer- , iPad air, Macbook-pro.
Reviver
Top
#271233 - 2017-12-30 17:03 Re: 218 not found of network [Re: RobertW]
Registered: 2016-11-27
Posts: 130
Struttmaster Offline
Hitchhiker
Struttmaster Offline
Hitchhiker

Registered: 2016-11-27
Posts: 130
Loc: Gold Coast, Queensland, Austra...
According to Meridian I have the latest Mconfig program. Should there be a 218 there? I can’t see it. Will Mconfig allow me to put the 218 behind the G68?

Splashed out on a reputable network program and it is not finding the 218.

When I plug the laptop into the ethernet and do a speed test I get 6 Mb/sec
The MS200’s are picked up fine and work no probs.

Is there a way to re-set the 218?

Thanks,


HT: G68ADV, HD621, 5000C, Marantz BD, 218, REL SW, analogue fronts & rears
Office: MS200, Director, Woo Audio WA2, Beyerdynamic T1's
Family Room: MS 200, 568.2mm, 598, 3100's, REL SW
Upstairs: SBT explorer2
BBQ/Party: Raspberry Pi, F80
Intel NUC with roon
Top
#271261 - 2017-12-31 00:01 Re: 218 not found of network [Re: Struttmaster]
Registered: 2016-11-27
Posts: 130
Struttmaster Offline
Hitchhiker
Struttmaster Offline
Hitchhiker

Registered: 2016-11-27
Posts: 130
Loc: Gold Coast, Queensland, Austra...
A bit more info...

This may be a bit obvious, when the 218 is not plugged in to the network the Meridian IP control program does not find it. When the 218 is connected the program finds it and identifies it with serial number and network address but comes up with a connection failed message when I try to connect. When entering network address directly into web browser, “server not found” message appears.

When connected the left light at the network connection glows orange and the right light flashes green.

I have tried different LAN access points and attempted to connect using different devices.

Have I corrupted it by calling it a 3200 in my config setup?

Are there plans to include a 218 in the config program?

Has anyone had any joy having a 218 between their legacy processor and analogue speakers.

As a DAC it works fine for digital signal from the G68, just wanting to get MQA streaming happening.

Cheers,
Andrew


HT: G68ADV, HD621, 5000C, Marantz BD, 218, REL SW, analogue fronts & rears
Office: MS200, Director, Woo Audio WA2, Beyerdynamic T1's
Family Room: MS 200, 568.2mm, 598, 3100's, REL SW
Upstairs: SBT explorer2
BBQ/Party: Raspberry Pi, F80
Intel NUC with roon
Edited by Struttmaster; 2017-12-31 05:23.
Top
#271419 - 2018-01-05 00:02 Re: 218 not found of network [Re: Struttmaster]
Registered: 2016-11-27
Posts: 130
Struttmaster Offline
Hitchhiker
Struttmaster Offline
Hitchhiker

Registered: 2016-11-27
Posts: 130
Loc: Gold Coast, Queensland, Austra...
One for the too hard basket?...


HT: G68ADV, HD621, 5000C, Marantz BD, 218, REL SW, analogue fronts & rears
Office: MS200, Director, Woo Audio WA2, Beyerdynamic T1's
Family Room: MS 200, 568.2mm, 598, 3100's, REL SW
Upstairs: SBT explorer2
BBQ/Party: Raspberry Pi, F80
Intel NUC with roon
Top
#271420 - 2018-01-05 00:26 Re: 218 not found of network [Re: Struttmaster]
Registered: 2007-05-19
Posts: 970
JobSeeker Offline
Pan-dimensional being
JobSeeker Offline
Pan-dimensional being

Registered: 2007-05-19
Posts: 970
Loc: West Yorkshire, England
Does your 218 show the latest firmware? If not, you need the Sooloos Config (not MConfig) program running on a PC on the same network to update it.


Marantz SR7011 AV Receiver + Bluesound Node 2
M218 + DSP3200
Laptop + Explorer 2
Roon (ROCK NUC)
CD ripping + NAS via Vortexbox
Top
#271421 - 2018-01-05 06:12 Re: 218 not found of network [Re: JobSeeker]
Registered: 2016-11-27
Posts: 130
Struttmaster Offline
Hitchhiker
Struttmaster Offline
Hitchhiker

Registered: 2016-11-27
Posts: 130
Loc: Gold Coast, Queensland, Austra...
Thanks JobSeeker,

Downloaded the Sooloos Config program. (Would not run on Windows 10)? Installed it on XP and it found nothing...

So far,

Meridian IP control finds and identifies the 218 with serial number and IP address but will not log on.

IP Scanner finds one of my MS200's only, as does Roon.

I can access the same MS200 status by typing its address into a browser.

I've noticed that on the the MS200 status page, the static ethernet address is the same as the 218 IP address?

I have absolutely no idea when it comes to IT but I reckon I have some kind if IP conflict.

I have downloaded and ran the wireshark program and it is finding errors but I don't know how to resolve them.

Would there be someone out there that is good with resolving network conflicts that could PM me to organise a skype session. I'm in Australia but will get up anytime for help sort this out.


Thanks,

Andrew


HT: G68ADV, HD621, 5000C, Marantz BD, 218, REL SW, analogue fronts & rears
Office: MS200, Director, Woo Audio WA2, Beyerdynamic T1's
Family Room: MS 200, 568.2mm, 598, 3100's, REL SW
Upstairs: SBT explorer2
BBQ/Party: Raspberry Pi, F80
Intel NUC with roon
Top
#271426 - 2018-01-05 08:16 Re: 218 not found of network [Re: Struttmaster]
Registered: 2006-11-08
Posts: 3,963
dpstjp Offline
Vogon Civil Servant
dpstjp Offline
Vogon Civil Servant

Registered: 2006-11-08
Posts: 3,963
Loc: London, England
IP conflict is bad. When you log into the MS200 is it fixed IP or DHCP?

If you switch off the MS200 entirely and reboot the router and 218 can you access it? What IP protocol does that show?

With the MS200 off can you now use the Sooloos Config programme to update the 218?

By the way, the Sooloos Config program does run on Windows 10, it may be a firewall issue on your PC.


Sooloos, Roon, G series (with LPS upgrade), 800 series (with LPS upgrade), HD621, AC200, Prime and PS, DSPs old and new.

Purdeys, Moke, Leica, 'Blad. Only the best.
Top
#271428 - 2018-01-05 08:32 Re: 218 not found of network [Re: dpstjp]
Registered: 2010-12-09
Posts: 3,166
Ratbert Offline
Hooloovoo
Ratbert Offline
Hooloovoo

Registered: 2010-12-09
Posts: 3,166
Loc: Europe
Did you run the Sooloos config installer as Admin, eg right click on the installer and select run as admin?


.
Top
#271429 - 2018-01-05 08:42 Re: 218 not found of network [Re: Ratbert]
Registered: 2010-12-09
Posts: 3,166
Ratbert Offline
Hooloovoo
Ratbert Offline
Hooloovoo

Registered: 2010-12-09
Posts: 3,166
Loc: Europe
Quote:
I've noticed that on the the MS200 status page, the static ethernet address is the same as the 218 IP address?
The question as dpstjp said is are you using static or DHCP for your IP address? IIRC Meridian populate the static IP fields by default even if you are using DHCP. Can you post a screenshot of the MS200 and 218 config pages?


.
Top
#271457 - 2018-01-06 01:06 Re: 218 not found of network [Re: dpstjp]
Registered: 2016-11-27
Posts: 130
Struttmaster Offline
Hitchhiker
Struttmaster Offline
Hitchhiker

Registered: 2016-11-27
Posts: 130
Loc: Gold Coast, Queensland, Austra...
Thanks Guys,

Switched off both MS200's and 218. Rebooted router with same result.

Meridian IP control finds and identifies the 218 with model, serial number and IP address but won't connect. Comes up with a connection failed message.

Not having any joy with Sooloos config. I can't get it to run in windows 10. Keeps crashing. Have tried uninstalling and re-installing with all firewalls off. In XP it starts up but is just a blank screen. I've tried right click/double click to get admin rights but I'm not given the option.

The MS200 that is working has DHCP. (And funnily enough the static ethernet address on it's status page is the same as the 218)? Which reminds me, the second MS200 was working until I clicked static IP on it's status page. When I did that the browser shut down and I could not log on to it's status page after that. The 218 problem was happening before I did this.

Have tried adding screenshots but I don't have a website? Do I need one?

It looks like for starters that I need to get Sooloos config running.

I'll give Super Geek a call after the weekend to help with the IP conflicts.


HT: G68ADV, HD621, 5000C, Marantz BD, 218, REL SW, analogue fronts & rears
Office: MS200, Director, Woo Audio WA2, Beyerdynamic T1's
Family Room: MS 200, 568.2mm, 598, 3100's, REL SW
Upstairs: SBT explorer2
BBQ/Party: Raspberry Pi, F80
Intel NUC with roon
Top
Page 1 of 2 1 2 >

Moderator:  Carl, Duncs, ncpl 
Who's Online
7 registered (HalJayGreene, GFK, Mel_Moon, CMB Integrations - Bruce, Richard in Chicago, LeeRankin), 43 Guests and 2 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
AndrewE, Obe, PaulRP0, Zetetic, CJWessing
4573 Registered Users
Top Posters (30 Days)
Ratbert 66
CMB Integrations - Bruce 53
_M_ 49
VirusKiller 36
Ian 36
Top Posters
VirusKiller 12230
Fiddler 8664
ncpl 8352
Carl 7563
Ian 7348
Forum Stats
4,573 Registered Members
17 Forums
24,338 Topics
250,151 Posts

Most users ever online: 211 @ 2015-05-05 14:40
Meridian  |  Media Centre  |  Support  |  Firmware Release Notes  |  RSS Systems  |  RSS Streaming  |  RSS Restaurant