Google Search  |  Meridian Systems  |  Meridian Streaming  |  Restaurant  |  WiKi  |  Duncan's Meridian Info  |  Board Rules  |  Restaurant Rules
Page 1 of 3 1 2 3 >
Topic Options
Rate This Topic
#228303 - 2015-01-18 09:39 Explorer 2 not showing power light but hot
Jose_Howay Offline
Hitchhiker

Registered: 2014-04-25
Posts: 87
Loc: Pinole CA, USA
My Explorer 2 was working with no problems, all I did was unplug the USB cable out then tried to use it.

No more power and it feels warm.

Only a week a old serial e200eb
_________________________
861v4 LPSU, DSP6000 (D6000 originally)upgraded 96/24 with H1212 tweeters, DSP5500HC with Excel tweeter 96/24, M33 rear speakers, Explorer 1 to 861v4-Toslink Roon/Tidal. Oppo BDP80 via IA45 card.

Top
#228310 - 2015-01-18 16:22 Re: Explorer 2 not showing power light but hot [Re: Jose_Howay]
Carl Offline


President of the Imperial Galactic Government

Registered: 2008-05-23
Posts: 7437
Loc: Central England, UK
Hi,

Sorry to hear this.

I doubt there's much you can do with it, so I'd advise your supplier and ask for it to be replaced with a new one.

Regards,
Carl
_________________________
861v6+ID40, HD621, 8000.2, 7200HC, 7200, SKYQ Silver, PS3, PDP-LX6090, QNAP TS870-Pro (8*6TB), Roon, iPadAir2.
[In Reserve] C15, MD600 (2*3TB), TwinStore RM (2*2TB)

Top
#228319 - 2015-01-18 20:47 Re: Explorer 2 not showing power light but hot [Re: Carl]
shiggins Offline
Mostly harmless

Registered: 2014-04-20
Posts: 61
Loc: Esher, Surrey, UK
Exactly the same happened with mine. Returned it for a replacement (via Amazon) which has been working fine every day since.
_________________________
Lounge: DSP5000(18bit), DSP5000C, DSP33, 568.1, Quad L-Sub
Bedroom: DSP5000(24bit), Roon

Top
#228464 - 2015-01-21 18:54 Re: Explorer 2 not showing power light but hot [Re: shiggins]
DennisWaugh Offline
Harmless

Registered: 2006-03-27
Posts: 26
Loc: Northampton, UK
Same problem here.
Supplier (Russ Andrews) replaced it without issue.
_________________________
NUC i7, Roon, HQ Player, Lampizator L4G5, Meridian Explorer 2, MRendu + linear PS, EAR V20, Woo Audio WA22, Senn 800, Audeze LCD XC, PMC GB1i.

Top
#228465 - 2015-01-21 18:59 Re: Explorer 2 not showing power light but hot [Re: DennisWaugh]
Ratbert Offline
Hooloovoo

Registered: 2010-12-09
Posts: 3027
Loc: Europe
Seems to be a higher failure rate than the Explorer 1's, or did nobody report in when they failed?

Russ
_________________________
.

Top
#228497 - 2015-01-21 22:54 Re: Explorer 2 not showing power light but hot [Re: Ratbert]
Carl Offline


President of the Imperial Galactic Government

Registered: 2008-05-23
Posts: 7437
Loc: Central England, UK
Reported on here:

Explorer 1 failures = 0
Explorer 2 failures = 2

The Explorer 2 is infinitely more unreliable than 1.
OR
Statistically unsound (not enough sample data).

Regards,
Carl wink
_________________________
861v6+ID40, HD621, 8000.2, 7200HC, 7200, SKYQ Silver, PS3, PDP-LX6090, QNAP TS870-Pro (8*6TB), Roon, iPadAir2.
[In Reserve] C15, MD600 (2*3TB), TwinStore RM (2*2TB)

Top
#228499 - 2015-01-21 23:28 Re: Explorer 2 not showing power light but hot [Re: Carl]
dpstjp Offline
Vogon Civil Servant

Registered: 2006-11-08
Posts: 3911
Loc: London, England
Let's hope you're right on the latter, Carl, otherwise it will become known as "Manufacturing Quality Awful"
_________________________
Sooloos, Roon, G series (with LPS upgrade), 800 series (with LPS upgrade), HD621, AC200, Prime and PS, DSPs old and new.

Purdeys, Moke, Leica, 'Blad. Only the best.

Top
#228500 - 2015-01-21 23:32 Re: Explorer 2 not showing power light but hot [Re: dpstjp]
Ludwig Offline
President of the Imperial Galactic Government

Registered: 2009-09-13
Posts: 5312
Loc: Europe
Originally Posted By: dpstjp
Let's hope you're right on the latter, Carl, otherwise it will become known as "Manufacturing Quality Awful"

Only by people who are easily swayed by what they read on the internet. wink
_________________________
Ex-moderator
Sitting room: 818v3, 8kSE
Office: 818v3, Stax SRM-T1, Stax SR404LE
TV room: HD621, 518, D33
Kitchen: MS200, Genelec 6010 actives
Server: Roon/NUC/Touchscreen

Oldest audio file: 1889 Edison cylinder

Top
#228503 - 2015-01-21 23:59 Re: Explorer 2 not showing power light but hot [Re: Carl]
Ratbert Offline
Hooloovoo

Registered: 2010-12-09
Posts: 3027
Loc: Europe
Originally Posted By: Carl
Reported on here:

Explorer 1 failures = 0
Explorer 2 failures = 2

The Explorer 2 is infinitely more unreliable than 1.
OR
Statistically unsound (not enough sample data).

Regards,
Carl wink


I make it 3 if I count the posts on this page, still an unrepresentative sample I agree, but interesting nonetheless.

Russ
_________________________
.

Top
#228504 - 2015-01-22 00:03 Re: Explorer 2 not showing power light but hot [Re: Ludwig]
dpstjp Offline
Vogon Civil Servant

Registered: 2006-11-08
Posts: 3911
Loc: London, England
Originally Posted By: Ludwig
Only by people who are easily swayed by what they read on the internet. wink
That would explain why "most people think DSD sounds better". You get a lot of that on the Internet.
_________________________
Sooloos, Roon, G series (with LPS upgrade), 800 series (with LPS upgrade), HD621, AC200, Prime and PS, DSPs old and new.

Purdeys, Moke, Leica, 'Blad. Only the best.

Top
#228505 - 2015-01-22 00:06 Re: Explorer 2 not showing power light but hot [Re: dpstjp]
ncpl Offline

President of the Imperial Galactic Government

Registered: 2002-02-14
Posts: 8248
Loc: Surrey, UK
The issue is of course that the population that have no issue do not post about it. Something about 'O-level sets theory' is forcing it's way into my head...
_________________________
Rgds,
Nick

#15SE

Top
#228506 - 2015-01-22 00:13 Re: Explorer 2 not showing power light but hot [Re: ncpl]
Ludwig Offline
President of the Imperial Galactic Government

Registered: 2009-09-13
Posts: 5312
Loc: Europe
If it helps the statistics, I stepped on my Explorer1 hard enough for there to be a crunching sound, and it still works perfectly. crazy
_________________________
Ex-moderator
Sitting room: 818v3, 8kSE
Office: 818v3, Stax SRM-T1, Stax SR404LE
TV room: HD621, 518, D33
Kitchen: MS200, Genelec 6010 actives
Server: Roon/NUC/Touchscreen

Oldest audio file: 1889 Edison cylinder

Top
Page 1 of 3 1 2 3 >

Moderator:  Carl, Duncs, ncpl 
Who's Online
1 registered (dsp4me), 28 Guests and 3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
dsp4me, DarrenEHS, Ray, Messier84, Wilksy
4506 Registered Users
Top Posters (30 Days)
CMB Integrations - Bruce 29
VirusKiller 28
Tarik 27
Fiddler 24
Ian 23
Top Posters
VirusKiller 12127
Fiddler 8586
ncpl 8248
Carl 7437
Ian 7225
Forum Stats
4,506 Registered Members
17 Forums
23,850 Topics
246,090 Posts

Most users ever online: 211 @ 2015-05-05 15:40

Meridian  |  Media Centre  |  Support  |  Firmware Release Notes  |  RSS Systems  |  RSS Streaming  |  RSS Restaurant